Kim
2-8
Kokkelburgh
2-8
'T Atelier
2-4
53°Noord
2-12
Us Wente
2-6

Eiland

schier (9)Schiermonnikoog is in 2006 uitgeroepen tot het mooiste plekje van NL en niet voor niets! Dit unieke Waddeneiland is een perfecte vakantiebestemming. Rust, ruimte, de breedste stranden van Europa en prachtige, uitgestrekte natuurgebieden met talloze zeldzame planten. Er wonen ongeveer 950 inwoners, het eiland is 18 km lang en 4 km breed. Schiermonnikoog is een vogeleiland. Duizenden vogels uit alle windstreken strijken neer op dit Waddeneiland. Zelfs in het hoogseizoen zijn er op Schiermonnikoog meer vogels dan mensen!

Vanuit uw 123vakantiewoning kunt u heerlijke (strand-)wandelingen maken of stap op de fiets om het eiland te verkennen. Kilometers lange fiets-, wandel- en ruiterpaden voeren u door een schitterend bos- en duingebied. Neem een verfrissende duik in zee of laat de kinderen lekker spelen aan het strand. Vooral het activiteitenstrand bij Paal 3 is onder jong en oud geliefd als plek om te vliegeren, strandzeilen, (kite)surfen, etc.  Waai lekker uit, geniet van de rust en voel u volledig ontspannen, in elk seizoen.

De stranden van Schiermonnikoog worden tot de breedste van Europa gerekend en al jaren behoort het strand tot de 10 schoonste van Nederland. De zandbanken die voor de ondiepe kust ontstaan, verplaatsen zich in de richting van het eiland en groeien vast aan het strand, zodat het strand nóg breder wordt.

De ondiepe kust maakt de Noordzee een mooie plek om in te zwemmen. Een deel van het strand is in het hoogseizoen zelfs bewaakt. Bij de diverse strandovergangen zijn borden geplaatst waarop u duidelijk kunt lezen wat wel of niet is toegestaan op het betreffende stuk strand. Zo zijn stuntvliegeren en naaktrecreatie op bepaalde stukken strand toegestaan.palen op strand

Het strand van Schiermonnikoog is opvallend groen. De afgelopen jaren zijn er talloze kleine duintjes op het strand ontstaan die zijn begroeid met veel verschillende planten. Sommige duintjes zijn begroeid met biestarwegras, helmgras of melkkruid. Op enkele duintjes beginnen duindoorns te groeien, een bewijs dat ze nauwelijks meer door de zee overspoeld worden. Op zanderige plekken zijn zeemelkdistel en zeeraket niet zeldzaam. Zeeraket bloeit in de zomer met witte tot paarse bloemen die bij mooi weer naar violieren geuren. Op meer slikkige plekken valt de roodpaarse kattenstaart op. Inmiddels zijn op het strand zelfs al de eerste orchideeën gesignaleerd.

Afhankelijk van de kracht en de richting van de wind is langs de waterlijn van alles te vinden: schelpen, goudkammetjes, wieren en soms zelfs zeesterren. Het meest oostelijke stukje van het eiland heet de Balg. Een bezoek aan deze enorme zandplaat van ongeveer 2 kilometer breed is zeker de moeite waard.

gesponsord door