Kim
8
Kokkelburgh
8
'T Atelier
4
53°Noord
12
Us Wente
6

Activiteiten November/december

November Wandelmaand

Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt! Schiermonnikoog heeft November uitgeroepen tot Wandelmaand. Want wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog in de herfst.

Gedurende de hele maand November is er een uitgebreid programma van wandelingen rondom vier thema’s: Natuur, Culinair, Cultuurhistorie en Zelf op pad. Bevlogen eilander gidsen begeleiden deze bijzondere wandelingen. Iedere week komen alle thema’s aan bod. Bovendien krijgen leden van Natuurmonumenten korting op de meeste wandelingen!

Thema’s Wandelmaand

 • Op pad met de boswachter;
  Ervaren gidsen van Natuurmonumenten nemen u mee de natuur van het Nationaal Park Schiermonnikoog in, op zoek naar herfstvogels of bijzondere paddenstoelen.
 • Cultuurhistorisch wandelen;
  Eilander gidsen nemen u mee op een reis door de tijd, langs kenmerkende plaatsen en gebouwen in en om het dorp Schiermonnikoog. Onderweg hoort u spannende verhalen over bijvoorbeeld het zeevarende bestaan van de eilanders.
 • Culinair wandelen;
  De culinaire wandeling voert u langs gezellige restaurants, kroegjes en bijzondere plekken op het eiland. U loopt in eigen tempo een mooie wandelroute langs vijf sfeervolle locaties, waar u een smaakvol gerechtje en drankje geserveerd krijgt.
 • Zelf op pad;
  Wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog in het najaar. Er zijn diverse wandelingen beschikbaar om mee op pad te gaan en te genieten van de immense ruimte.

Bekijk het programma

Wadexcursie Waddenzee

Datum: 14 okt t/m 28 okt
Tijd: 10:00 uur
Locatie: VVV Schiermonnikoog, Reeweg 5
Tijdens de wadexcursie neemt eilandergids Thijs de Boer u mee het wad op, de echte modder in!

Hier maakt u niet alleen fysiek kennis met het Wad, maar krijgt u ook uitleg over het ontstaan, de getijden, de dynamiek en het belang van het wad voor mensen, dieren en planten. Schepnet en greep gaan mee om wormen, weekdieren, garnalen en vissen te vangen en te bekijken.

Data Wad excursie
14 oktober 10.00 uur
28 oktober 9.00 uur
Gids: Thijs de Boer
Prijs: volwassenen € 8,00
kinderen 6 t/m 12 jaar € 5,00
Let op: Kinderen jonger dan 6 jaar zijn niet toegestaan!
Startpunt:  VVV Schiermonnikoog
Nodig: een fiets en hoge gymschoenen of laarzen (laarzen zijn te huur bij onze collega’s van het Bezoekerscentrum klik hier voor openingstijden)
Nederlandstalige excursie ( Ausflüge auf Deutsch finden Sie hier)
Reserveer uw ticket aan de balie van VVV Schiermonnikoog.

Volkskerstzang

 • Datum: 17 dec
 • Tijd: 19:15 uur
 • Locatie: Got Tjark, Ds. Hundlungiuspad 8

Got Tjark
Op zondag 17 december
bent u van harte uitgenodigd deel te nemen aan het gebeuren rondom de jaarlijkse Volkskerstzang. Opnieuw staan de deuren van de Got Tjark open om u te ontvangen en samen die bekende advents- en kerstliederen te zingen.

De begeleiding daarvan wordt verzorgd door de plaatselijke fanfare IN, koor ús Ferdyvendaasje, De Cantorij en het kinderkoortje, tevens is er muzikale medewerking van Henriette Pieperiet, Piet Huisman, Thom Klontje e.a.

Fakkeloptocht

 • Datum: 30 dec
 • Tijd: 19:00 uur
 • Locatie: Willemshof

Fakkeloptocht
30 december organiseert de Rotaryclub ‘Het Eiland Schiermonnikoog’ weer haar jaarlijkse en inmiddels traditionele midwinter fakkeltocht.Loop mee met deze sfeervolle wandeling. De tocht eindigt met glühwein, warme chocolademeldk en een optreden van het Shantykoor

De start is om 19.00 uur in de Willemshof. Daar staan vuurkorven om de fakkels aan te steken. De fakkeloptocht duurt ongeveer tot 21.00 uur.

Fakkels kunnen worden gekocht vanaf 10.00 uur in het centrum van het dorp (kraam tegenover Spar-supermarkt). Indien voorradig kunnen er ook voor de start van de tocht nog fakkels worden gekocht. Tijdens de tocht zijn er voor de kinderen weer enkele leuke verrassingen. Na afloop van de tocht is er warme chocolademelk en glühwein.

Koop fakkels voor goede doelen op Schiermonnikoog en elders in de wereld, ook als u eventueel niet mee kunt lopen. U kunt deze dan gebruiken bij andere gelegenheden, zoals bij de viering van Oud & Nieuw of tijdens een gezellige zomeravond. De Rotaryclub rekent op uw deelname aan deze geweldige avond!

gesponsord door
ontwikkeld door
design door jurjenrammeloo.nl