Kim
2-8
Kokkelburgh
2-8
'T Atelier
2-4
53°Noord
2-12
Us Wente
2-6

Activiteiten september/oktober

Nooduitgang – Escape Room
Datum: 17 sep t/m 31 okt
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Bij de Berkenplas

Vol trots presenteert Lytje Willem het ‘meesterlijke mysterie’: Lytje Willem klapt uit de school!

De meest noordelijke Escape Room vind je natúúrlijk op Schiermonnikoog. Laat je opsluiten in ‘De Nooduitgang’, los de mysteries op en vind je weg naar buiten, vóórdat het alarm afgaat…

‘De Nooduitgang’ is een mooi uitje voor jong en oud, voor overdag of na een gezellige avond uit eten! Ga de strijd met elkaar aan en zie wie het snelst weet te ontsnappen.

Reserveren kan via sms of app 06-33144136. Je vindt de Nooduitgang in de theetuin van Van der Werff in het dorpscentrum, achter het Beukennootje.

Wijnproeverij ‘Wijn op ’t Oog’
Datum: dinsdag 18 en 25 september, 2, 9, 16, 23 en 30 oktober
Tijd : 20.30-22.30 uur
Locatie: Kleur aan Zee, Langestreek  15
Prijs : € 27,50 p.p.

*Minimaal 5 deelnemers, maximaal 15 deelnemers

Vind je het leuk om meer te weten te komen over wijn? Initiator en sommelier Eelke van der Heide neemt je tijdens zijn proeverij mee in de wereld van wijn. Er worden karakteristieke wijnen geproefd en er komen een aantal lekkernijen uit het streekgebied op tafel om zelf wijn-spijscombinaties te maken. Leuk, leerzaam en gezellig!

Aanmeldingen of informatie:

VVV Schiermonnikoog
U kunt online reserveren of ga langs aan de balie van de VVV om uw reservering te maken.

Kunstroute
Datum: 19 sep t/m 22 sep
Tijd: 14:00 uur
Het Thema voor de Kunstroute in 2018 is ‘De Zee’ een misschien wel voor de hand liggende keuze voor een plek als deze. De Zee kan zoveel zijn, romantisch, gevaarlijk, koud, woest, warm en kalm. Al eeuwenlang is het een inspiratiebron voor veel kunstenaars.

Maar waardoor inspireert die Zee nou zo? Tijdens de Kunstroute in 2018 krijgen we misschien wel een antwoord op deze vraag want de deelnemende kunstenaars leven en werken naast de zee.

De expositie vindt plaats op verschillende bijzondere locaties op Schiermonnikoog die te vinden zijn in een boekwerkje. Naast de locaties vindt u er ook informatie over de workshops en de deelnemende kunstenaars. Door het kopen van dit mooie boekwerkje ding je ook mee naar een prachtige kunstprijs.

Elke woensdag. donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.00-17.00 uur.

Het programmaboekje kost € 10,00 en is te koop bij Hjirre, Kunstfaam, atelier Schier, atelier Romy en galerie Ogygia.

Op 22 september is er een verloting van een kunstwerk uit de Zeekunstfestival. Om 16.00 uur in de Got Tjark.

 

 

gesponsord door