Kim
2-8
Kokkelburgh
2-8
'T Atelier
2-4
53°Noord
2-12
Us Wente
2-6

Activiteiten mei

Muziek- en zangfestival
Datum: 24 mei 2019 19:00 – 25 mei 2019 17:00
Locatie: Muziekkoepel (Reeweg), Got Tjark en Ontmoetingscentrum beide aan de Langestreek
In 2019 vindt het 62ste Muziek- en Zang Festival op Schiermonnikoog plaats, met optredens van koren en muziekkorpsen. Er doen muziekverenigingen en koren vanuit het hele land mee. Er zijn optredens in de Got Tjark en de Stag aan de Langestreek en in de muziekkoepel in het centrum van het dorp.

Landelijke Bunkerdag
Locatie: Bunkermuseum Schlei (einde Prins Bernhardweg aan de linkerkant)
Op ontdekkingstocht in de bunkers van Schiermonnikoog

Tijdens de Bunkerdag gaan bunkers langs de hele Nederlandse kust voor één dag open. De betonnen kolossen maken nog altijd onderdeel uit van ons landschap, maar zijn vaak beperkt toegankelijk. Soms verzonken in het zand of overgenomen door de natuur, vertellen zij nog altijd het verhaal van de Duitse bezetting. Ook op Schiermonnikoog kunnen bezoekers op ontdekkingstocht in de bunkers.

Bunkerdag op Schiermonnikoog ( 25 mei 2019)

Rondleiding

Tijdens de Bunkerdag hebben we een rondleiding door het gebied rond het Bunkermuseum voor de deelnemers aan de Bunkerdag. De rondleiding is door het gebied rond  Bunkerdorp het Schlei. Te zien zal zijn: bunkers, loopgraven, vlakstellingen, etc. De gids zal daarbij het verhaal vertellen van Schiermonnikoog tijdens WO 2. Daarbij komen verschillende onderwerpen aan bod zoals: de bunkerbouw, de bombartementen op het eiland, de dagelijkse gang van zaken, het eind van de oorlog op Schiermonnikoog (pas op 11 juni 1945 als laatste stukje van Nederland)., etc.

De rondleiding gaat deels door ruw terrein en is daardoor minder toegankelijk voor minder validen.

Nationale Reddingbootdag
Locatie: Veerdam, Schiermonnikoog
Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
Eenmaal per jaar organiseren de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een landelijke open dag. Dit is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de vrijwilligers en de boten van de KNRM.

Open dag op 11 mei 2019
Reddingsstation Schiermonnikoog
U kunt deze dag een kijkje nemen in het Abraham Fockgebouw op de Veerdam, waar leden van de vrijwillige bemanning uitgebreid vertellen over het reddingswerk van vroeger en nu. Er worden films gedraaid en er is een verkoopstand. Een stukje meevaren op de Koning Willem I en de Edzard Jacob is mogelijk voor donateurs en nieuwe donateurs.

 

 

 

gesponsord door