Alle vakantiewoningen beoordeeld met minimaal een 9,2
Rechtstreeks boeken voor de scherpste prijs
7 karaktervolle huizen

Bezienswaardigheden Schiermonnikoog

Een eiland waar elke dag voelt als een avontuur en geschiedenis zich vermengt met de bruisende energie van het heden. Welkom op Schiermonnikoog, het eiland vol verrassingen en bezienswaardigheden die zowel oud als nieuw in zich dragen.

Hier vind je meer dan genoeg bezienswaardigheden en activiteiten om je dagen te vullen, of je nu houdt van historische schatten of juist op zoek bent naar hedendaagse avonturen.

Benieuwd wat je allemaal kunt zien en doen op dit prachtige eiland? Op deze pagina vertellen wij je alles over de bezienswaardigheden op Schiermonnikoog.

Stel je hier je vraag

Populairste bezienswaardigheden op Schiermonnikoog

Op het eiland zijn onwijs veel bezienswaardigheden te bezoeken. Voor het gemak hebben wij enkele populaire bezienswaardigheden van Schiermonnikoog op een rijtje gezet:

Vuurtoren De Noordertoren: Een imposante vuurtoren met een panoramisch uitzicht op het eiland. Een iconische plek voor foto’s en romantische zonsondergangen.

Walviskaak: Een historische walviskaak op het dorpsplein, herinnerend aan de tijd toen walvisvaart van groot belang was voor Schiermonnikoog.

Standbeeld De Monnik: Een eerbetoon aan de naam van het eiland, dit standbeeld belichaamt de spirit van de monniken die ooit hier woonden.

Bunker Wasserman: Een fascinerende overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog, nu omgevormd tot een museum dat de geschiedenis van het eiland in die tijd vertelt.

Bank van Banck: In 1858 verwierf Mr. John E. Banck het eigendom van het eiland. Op zijn eigen kosten liet Banck de dijk bouwen die het dorp tegen de zee beschermt en de Banckspolder tot stand bracht. Op zijn favoriete rustplekje op deze dijk staat een stenen bankje, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over onder andere de Waddenzee.

Er valt nog zoveel meer te ontdekken op Schiermonnikoog, van natuurlijke pracht tot historische schatten. Kom langs en laat je betoveren door deze unieke plek, waar de geschiedenis op elke hoek wacht om ontdekt te worden.

Maak je verblijf onvergetelijk

Wil je je verblijf op Schiermonnikoog onvergetelijk maken? Verblijf dan in één van onze vakantiehuizen.

Wat kun je verder allemaal doen op Schiermonnikoog?

Je hoeft je op Schiermonnikoog geen enkel moment te vervelen. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de natuur en het Nationaal Park. Wil je toch liever lekker niksen? Wat dacht je van heerlijk genieten op het strand!

Schiermonnikoog staat overigens bekend om zijn prachtige wandelroutes en fietsroutes. Houd je dus van iets meer avontuur en wil je heel het eiland ontdekken? Dan raden wij zeker de wandel – & fietsroutes aan.

Verder zijn er heel veel andere activiteiten te doen en bezienswaardigheden te bezoeken. Lees hier alles over wat er te doen is op Schiermonnikoog.

 

Wat te doen op Schiermonnikoog

Ontdek alle bezienswaardigheden op het eiland

Op Schiermonnikoog hoef je je niet te vervelen. Ontdek alle bezienswaardigheden op het eiland en laat je betoveren door bijvoorbeeld de prachtige vuurtoren, de natuurlijke wonderen van Nationaal Park Schiermonnikoog, en de historische schatten zoals de Walviskaak.

Dit eiland ademt schoonheid en rijke geschiedenis, vaak is een dagje Schiermonnikoog dan ook niet genoeg. Wil je overnachten, een weekendje verblijven of zelfs op vakantie op Schiermonnikoog? Verblijf dan in één van onze vakantiehuizen en ontdek het eiland in alle rust! Zien wij je snel op Schiermonnikoog?