Alle vakantiewoningen beoordeeld met minimaal een 9,2
Rechtstreeks boeken voor de scherpste prijs
7 karaktervolle huizen

Vervoer op het water

Schiermonnikoog is gelukkig uitstekend te bereiken via het water! Meerdere keren per dag vertrekken de veerboten Rottum en Monnik vanaf Lauwersoog (Groningen) naar Schiermonniksoog. Een tocht van ongeveer 45 minuten, die wordt uitgevoerd door Wagenborg Passagiersdiensten. Klik op onderstaande button voor meer informatie over de boot naar Schiermonnikoog.

Meer over de boot naar Schiermonnikoog

Veerdienst

VERTREKTIJDEN

De veerdienst vaart vijfmaal per dag, uitgezonderd op zondag (waarop de eerste boot vervalt). De afvaarten duren ongeveer 45 minuten.

In het hoogseizoen en op drukke dagen zijn er extra afvaarten. Alle afvaarten worden vermeld op de website van Wagenborg en op NOS teletekst pagina 723.

Lees hier meer over de boot naar Schiermonnikoog.

TICKETS

Uw bootkaartje kunt u voorafgaand aan de overtocht bij het havenkantoor kopen. Dit kan contant, maar u kunt ook pinnen, chippen of gebruikmaken van een Euro- of VISA-kaart.Tevens is er in het havenkantoor een geldautomaat aanwezig. Via de website van de rederij is het ook mogelijk een e-ticket te kopen. Hiermee voorkomt u op drukke dagen wachttijd voor het loket: u kunt met uw zelfgeprinte kaartje direct inschepen. Bestel hier alvast uw e-ticket.

Watertaxi

Sinds een aantal jaar kunt u nóg sneller van en naar Schiermonnikoog. Wagenborg Passagiersdiensten zet op afroep watertaxi’s in, op elk gewenst moment tussen 06:00 en 24:00 uur.

De watertaxi’s verzorgen snelle overtochten (ca. 15 minuten) tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog. Daarnaast kan een watertaxi op aanvraag ingezet worden voor een snelle overtocht van of naar één van de andere Nederlandse of Duitse eilanden, of voor een overtocht van of naar bijvoorbeeld Zoutkamp of Oostmahorn.

Meer informatie over tarieven, afvaartenagenda en vacante stoelen vindt u op www.wadtaxi.nl. Telefonisch kan ook: 0900-WADTAXI of 0900-9238 (€ 0,35 p/m). Buitenlandse klanten bellen met +31(0)85-4011008.

Bagage

Uw handbagage tot 30 kilo kunt u bij de boot gratis in de daarvoor bestemde bagagewagens plaatsen. Onder handbagage worden uitsluitend koffers, tassen, plunjezakken en rugzakken verstaan. Kisten, gereedschappen en dergelijke vallen hier buiten. De bagagewagens rijden op het eiland als eerste van boord.

Wilt u meer dan 30 kilo bagage meenemen, of heeft u iets anders dan handbagage? Neem dan contact op met: Transportbedrijf Ridder (tel 0519-531851)

Aanhangwagen

Uw fiets en/of aanhanger mogen – tegen betaling – mee aan boord. Voor aanhangers zijn bij het loket in het havenkantoor speciale trekdolly’s (sommige elektrisch) op te vragen om deze handmatig aan boord te duwen. Als u een aanhanger mee wilt nemen, dient u hiervoor vooraf een telefonische reservering te maken, met het aangeven van de kenteken van de aanhangwagen. Op Schiermonnikoog worden overigens geen caravans toegelaten.