Alle vakantiewoningen beoordeeld met minimaal een 9,2
Rechtstreeks boeken voor de scherpste prijs
7 karaktervolle huizen

Vervoer op het eiland

Bus

Arriva verzorgt de busdienst op het eiland. U kunt gebruikmaken van het speciale eilandretour à €3,50 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen t/m 11 jaar, 65-plussers en honden. Deze kaarten zijn in de bus verkrijgbaar. Ook verkoopt Arriva in de bus eilander tienrittenkaarten à €12,00 voor volwassen en €7,50 voor kinderen, 65 plussers en honden. (Prijsniveau april 2014).

Contactgegevens

tel. (0519) 531360
E-mail: schiermonnikoog@arriva.nl
www.openbaarvervoerschiermonnikoog.nl

Gezelschapskaart voor groepen

Voor groepen is het mogelijk om bij de chauffeur een gezelschapskaart te kopen. De kosten voor deze retourkaarten bedragen €2,50 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen, 65-plussers. Grote groepen raden wij aan hun komst aan te kondigen. Voor de diverse buslijnen op het eiland is een netkaart beschikbaar. Deze kunt u hier vinden.

Taxi

Op het eiland zijn twee taxibedrijven actief: Taxi Boersma en Taxi Drent (0519-531400)  Beide bedrijven staan bij aankomst op de steiger voor u klaar en zijn ook te reserveren voor overige ritten.

Fiets

Op het eiland verplaatst u zich het best wandelend of met de fiets. U kun natuurlijk uw eigen fiets meenemen, maar fietsen zijn ook te huur: www.fietsenverhuurschiermonnikoog.com

Fietsen voor natuur

U kunt bij de fietsverhuurders op beide eilanden naast een ‘gewone’ fiets ook een ‘groene’ fiets huren. Op deze fietsen zit een toeslag van € 2,-, wat ten goede komt aan een natuurproject op het eiland. De fietsers die voor een groene fiets kiezen krijgen een wimpel waarmee zij de fiets zelf ‘groen’ kunnen maken. Fietsers die met hun eigen fiets naar het eiland komen kunnen hun fiets uiteraard ook ‘groen’ maken.

De projecten die met de opbrengst worden aangepakt zijn kleinschalig, ze kunnen derhalve niet met reguliere subsidies gefinancierd worden.