Alle vakantiewoningen beoordeeld met minimaal een 9,2
Rechtstreeks boeken voor de scherpste prijs
7 karaktervolle huizen

Boot naar Schiermonnikoog

Alles wat je moet weten over de veerdienst tussen Schiermonnikoog & Lauwersoog.

Ga je naar Schiermonnikoog? Dan is het verstandig om je eerst goed in te lezen over de veerboot die je naar dit prachtige eiland brengt. Op deze pagina vertellen wij je alles wat je moet weten voor een vlekkeloze reis: van vertrektijden, tickets en kosten tot parkeeropties en extra tips om je goed voor te bereiden.

Liever direct de vertrektijden bekijken en tickets kopen? Klik dan op onderstaande buttons. Op zoek naar meer praktische informatie over de boot naar Schiermonnikoog? Lees dan verder!

Vertrektijden

Tickets kopen

 

 

De veerboot naar Schiermonnikoog v.a. Lauwersoog

Meerdere keren per dag vertrekken de veerboten Rottum en Monnik vanaf Lauwersoog (Groningen) naar Schiermonnikoog. Een tocht van ongeveer 45 minuten, die wordt uitgevoerd door Wagenborg Passagiersdiensten. Daarnaast vaart de boot Esonborg als sneldienst, kost je iets meer, maar dan ben je wel binnen 20 minuten op Schiermonnikoog.

Bereikbaarheid Lauwersoog & Parkeren

De haven van Lauwersoog is eenvoudig te bereiken met zowel de auto als via het Openbaar Vervoer. Let wel op: Schiermonnikoog is een autovrij eiland. Op de veerboot mag je auto dan ook niet mee.

Gelukkig kun je op het bewaakte parkeerterrein je auto voor € 6,75 per dag parkeren (overdekt of niet overdekt). Ook staan er laadpalen voor elektrische auto’s en zijn er parkeerplekken voor invaliden.

De parkeerplekken op het terrein kun je helaas niet reserveren. Het advies is dan ook om tijdig te vertrekken en rekening te houden met een langere reistijd in het hoogseizoen.

Tickets veerboot kopen

 

 

Tickets veerboot Schiermonnikoog

Om gebruik te maken van de veerboot, heb je een ticket nodig. Deze (open retour) tickets kun je online kopen op de website van WPD. Op deze manier hoef je ook niet in de rij te staan in Lauwersoog zelf. Scheelt weer tijd! Ook kun je online bepalen voor welke periode je een ticket wilt kopen. De periode bepaalt vervolgens de prijs van je ticket.

Let op: je koopt dus een ticket voor een bepaalde periode. De afvaart, dag en tijd mag je dus zelf bepalen. Mits het maar in de gekozen periode valt.

Wat kost een (boot)ticket naar Schiermonnikoog?

De prijzen voor een ticket naar Schiermonnikoog in 2024 verschillen per persoon:

🛥️ Volwassene: v.a. € 16,65

🛥️ Kind 4 t/m 11 jaar: v.a €9,40

🛥️ Kind 0 t/m 3 jaar: Gratis

Let op: in de maanden april t/m september geldt een extra zomertarief (bovenop de vanaf-prijs) van enkele euro’s per ticket.

Actuele tarieven 2024

Vertrektijden veerboot

Meerdere keren per dag vertrekt de boot vanaf Lauwersoog naar Schiermonnikoog (en andersom). Hieronder vind je een overzicht van de reguliere tijden & dienstregeling van de boot.

Reguliere boottijden naar Schiermonnikoog

Hieronder de reguliere boottijden van Lauwersoog naar Schiermonnikoog:

  • 06:30 (vervalt op zon- en feestdagen!)
  • 09:30
  • 12:30
  • 15:30
  • 18:30

Standaard dienstregeling heen en terug
Benieuwd naar de dienstregelingen van Lauwersoog > Schiermonnikoog en van Schiermonnikoog > Lauwersoog?

Bekijk hier de standaard dienstregeling in 2024 (PDF)

Overzicht afvaarten specifieke datum

Wil je een actueel overzicht van alle afvaarten op een specifieke dag? Bekijk dan hier het afvaartenoverzicht per dag. Via deze link kun je o.a. zien hoeveel zitplaatsen er nog over zijn of andere bijzonderheden per afvaart.

Veel gestelde vragen

Wat kost een retourtje Schiermonnikoog? De kosten van een retourticket naar Schiermonnikoog verschilt per persoon en hangt af van o.a. de periode waarin je reist. Bekijk hier de actuele tarieven.

Is er altijd plek op de boot naar Schiermonnikoog? Over het algemeen is er altijd plek op de boot naar Schiermonnikoog, maar zeker in het hoogseizoen is het verstandig om vooraf te reserveren. Op deze manier ben je zeker van een plek op de boot. Een ticket reserveren is gelukkig erg eenvoudig en snel online te doen.

Hoeveel handbagage mag ik meenemen op de boot naar Schiermonnikoog? Op de boot naar Schiermonnikoog mag je maximaal 30 kilo meenemen aan boord.

Hoe lang is het varen naar Schiermonnikoog? De overtocht naar Schiermonnikoog duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de veerdienst en weersomstandigheden. Er bestaat een sneldienst die je in ongeveer 20 minuten naar Schiermonnikoog brengt.

 

 

 

 

 

Waar vertrekt de boot van Schiermonnikoog? De boot van Schiermonnikoog vertrekt vanaf de veerhaven in Lauwersoog, op het vasteland van Nederland.

Hoe ver van te voren aanwezig? Het wordt meestal aanbevolen om minstens 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn voor de boot naar Schiermonnikoog. Let wel op: dit kan variëren, afhankelijk van de drukte tijdens bijvoorbeeld het parkeren of op de boot.

Waar parkeren Lauwersoog? In Lauwersoog zijn parkeerfaciliteiten beschikbaar, slechts 100 meter van de veerhaven. Deze worden beheert door Scheepspark. De parkeerterreinen bevinden zich langs de N361, direct grenzend aan de veerhaven. Gebruik het adres Zeedijk 11, 9976 VM Lauwersoog en je kunt parkeren!

Moet je reserveren voor de boot naar Schiermonnikoog? Reserveren wordt aanbevolen, vooral tijdens drukke periodes, maar het is meestal niet verplicht voor voetpassagiers. Voor bijvoorbeeld je fiets is reserveren vaak wel verplicht. Wil je een ander voertuig meenemen? Dan heb je een ontheffing nodig van de gemeente Schiermonnikoog.

 

 

Mag je auto mee op de boot naar Schiermonnikoog? Nee. Het is niet mogelijk om je auto mee te nemen naar Schiermonnikoog. Wil je echt met de auto over Schiermonnikoog rijden? Je kunt wel een auto huren op het eiland of ontheffing aanvragen bij de gemeente Schiermonnikoog om je eigen auto mee te nemen.

Mag je fiets mee op de boot naar Schiermonnikoog? Ja, fietsen zijn toegestaan op de boot naar Schiermonnikoog.

Mag mijn hond mee op de boot naar Schiermonnikoog? Ja, honden zijn toegestaan op de boot naar Schiermonnikoog v.a. €6,65 per ticket.

Meer vragen? Vind hier alle informatie en veel gestelde vragen over de boot naar Schiermonnikoog.

Goed voorbereid met de boot naar Schiermonnikoog!

Nu weet je zeker dat jij goed voorbereid met de boot naar Schiermonnikoog gaat! Van vertrektijden en ticket verkoop tot aan parkeermogelijkheden en extra tips. Alles is behandeld. Eenmaal aangekomen op het eiland, kun je meteen genieten van alles wat er te zien en doen is op Schiermonnikoog!

Heb je toch nog een vraag of wil je meer weten over de boot naar Schiermonnikoog? Neem dan contact op of bekijk de website van Wagenborg Passagiersdiensten. Zien wij je snel op Schiermonnikoog?

Contact opnemen