Alle vakantiewoningen beoordeeld met minimaal een 9,2
Rechtstreeks boeken voor de scherpste prijs
7 karaktervolle huizen

Weer op Schiermonnikoog

Benieuwd naar het weer op Schiermonnikoog? Op deze pagina vertellen wij je alles wat je moet weten over de actuele weersverwachting en het klimaat op het eiland. Zo weet jij precies wat je kunt verwachten van het weer, de temperatuur en wat je dus wel of niet moet meenemen naar je avontuur op Schiermonnikoog!

Actuele weersverwachting

Benieuwd naar het actuele weeroverzicht en de weersverwachting? Bekijk hier de actuele neerslag, het weer en temperatuur op Schiermonnikoog.

Welk klimaat is er op Schiermonnikoog?

Net zoals de rest van Nederland, heeft ook Schiermonnikoog een zeeklimaat. Het grote verschil t.o.v. het vaste land, is dat Schiermonnikoog natuurlijk midden op zee ligt. Hierdoor is de invloed van de wind en de zee zelf veel sterker dan aan wal. Zo is het zomers niet snel te warm, maar is het heerlijk vertoeven.

Dankzij de zeewind waait er namelijk vrijwel continu een heerlijk verkoelend briesje over het eiland. In de zomer is dit erg fijn, maar in het najaar natuurlijk over het algemeen iets minder. Ga je dus in de herfst of winter naar Schiermonnikoog? Een extra trui, vest of jas aan doen is niet verkeerd!

Gemiddelde temperatuur op Schiermonnikoog

Weer Schiermonnikoog

Bron: Klimaatinfo.nl

Bekijk hiernaast de gemiddelde temperatuur op het eiland.

Wat is de beste tijd om naar Schiermonnikoog te gaan?

Schiermonnikoog is in ieder seizoen prachtig. Er is dan ook altijd wel wat te beleven op het eiland! Wat de beste reistijd is, is eigenlijk afhankelijk van je wensen en behoefte. In het hoogseizoen (zomermaanden) heeft het eiland een aangenaam temperatuurtje, heerlijk genieten dus! Het nadeel van deze maanden? Het is dan wel wat drukker dan in bijvoorbeeld het najaar of voorjaar. Hou je juist meer van rust? Dan wil je deze zomermaanden natuurlijk meer vermijden. Van september t/m april is dan perfect om Schiermonnikoog te bezoeken!

 

Bekijk het actuele weer op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog is het in ieder jaargetijde heerlijk vertoeven op het eiland. Ga je naar Schiermonnikoog? Controleer dan wel voor de zekerheid het weerbericht. Zo ga je goed voorbereid op pad en weet je precies wat je wel of niet mee moet nemen in je bagage! Meer weten over wat er te doen is op het eiland? Klik dan op onderstaande button.

Wat te doen op Schiermonnikoog