Alle vakantiewoningen beoordeeld met minimaal een 9,2
Rechtstreeks boeken voor de scherpste prijs
7 karaktervolle huizen

Dagje Schiermonnikoog

Ben je van plan een dagje naar Schiermonnikoog te gaan? Leuk idee! Schiermonnikoog is een prachtig eiland dat voor iedereen wat te bieden heeft. Jong en oud. Het waddeneiland is niet super groot, wat ervoor zorgt dat het een perfect uitje is voor een dagje weg. Ben jij benieuwd wat je allemaal kunt doen op Schiermonnikoog? Wij vertellen je alles over de bezienswaardigheden en activiteiten op dit prachtig stukje Nederland. Zo haal je pas echt alles uit je dag op Schiermonnikoog!

Stel hier je vraag

Wat is er te doen op Schiermonnikoog?

Wanneer je op Schiermonnikoog bent, hoef je je geen enkel moment te vervelen. Er is namelijk onwijs veel te doen. Of je nu op zoek bent naar iets sportiefs, cultureel of juist iets om heerlijk tot rust te komen: je bent op de juiste plek.

Er is voor iedereen wat leuks te doen. Hieronder een lijst met populaire activiteiten en bezienswaardigheden op Schiermonnikoog:

 • Het strand van Schier
 • De Kobbeduinen
 • Kinderactiviteiten
 • Speurroutes
 • Boottochten
 • Excrusies
 • Wandel- & fietsroutes
 • Strandsafari
 • Diverse sporten
 • Musea
 • Vuurtoren
 • Vredenhof
 • En nog veel meer!

Benieuwd wat er verder allemaal te doen is tijdens een dagje Schiermonnikoog? Lees hier alles wat je kunt doen op Schiermonnikoog.

Wat te doen op Schiermonnikoog

Eén van de beste eilanden in Europa

Voor ons is het geen nieuws. Maar zelfs CNN heeft Schiermonnikoog nu ontdekt.

Zij noemen het één van de beste eilanden in Europa om te ontsnappen aan de drukte en dichterbij de natuur te komen.’ CNN citeert dat er ‘weinig te doen is op het eiland.’ Dat klinkt op het eerste gezicht niet heel positief, maar ‘dat is precies de charme’. En daar zijn wij het helemaal mee eens.

Klik hier om het volledige artikel van CNN te lezen.

Vervoer op en naar het eiland

Vervoer naar eiland

Hoe kom je eigenlijk op Schiermonnikoog? Zoals je kunt begrijpen kun je er niet simpelweg even heen rijden. Als je een dagje naar Schiermonnikoog wilt, dan moet je op de boot stappen in Lauwersoog. Deze veerboot brengt je in ongeveer 45 minuten naar het eiland. En natuurlijk is deze boottrip al een belevenis op zichzelf en het begin van je dagje weg! Meer weten over het vervoer naar het eiland of de boottijden?

Vervoer op het eiland
Schiermonnikoog is een prachtig eiland om in alle rust te ontdekken en ervaren. Alhoewel het een waddeneiland is, is Schier van alle gemakken voorzien op het gebied van vervoer. Zo kun je je met de auto verplaatsen, ter voet, op de fiets of zelfs een taxi bellen. Lees hier alles over het vervoer op het eiland.

Een dagje niet genoeg? Blijf overnachten!

Alhoewel Schiermonnikoog relatief gezien niet super groot is, heeft het eiland onwijs veel te bieden. Je kunt er super leuke activiteiten doen, bezienswaardigheden bezoeken en niet te vergeten: heerlijk tot rust komen.

Veel mensen hebben met een dagje dan ook niet genoeg van Schiermonnikoog. Wil je van je dagje weg liever een overnachting, weekendje weg of langere vakantie maken? Samen met 123Schiermonnikoog zorg je voor een onvergetelijk avontuur.

Met onze vakantiehuizen op Schiermonnikoog haal je namelijk alles uit je bezoek aan dit prachtige eiland! Bekijk ons reguliere aanbod via onderstaande button of kijk of er nog last minutes beschikbaar zijn.

Bekijk alle vakantiehuizen

FAQ - Veelgestelde vragen

Wat mag je echt niet missen op Schiermonnikoog? Als je het ons vraagt is dat het strand van Schier!

Hoeveel tijd nodig op schiermonnikoog? Met een weekend op Schiermonnikoog ervaar je alles wat het eiland te bieden heeft.

 

Wat kost een dagje schiermonnikoog? De veerboot naar het eiland toe kost, afhankelijk van de leeftijd, €8,80 – €18,10 euro per persoon. De rest is natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen wensen.

Hoe zit het met vervoer op schiermonnikoog? Op het eiland is het zowel mogelijk om met de auto te rijden, te fietsen, met de taxi te gaan of te wandelen.

 

Waar overnachten in Schiermonnikoog? In de prachtige vakantiehuizen van 123Schiermonnikoog natuurlijk!

Hoe kom je op Schiermonnikoog? Dit doe je via de veerboot. Lees hier alles over het vervoer op het water.

En… ga jij een dagje naar Schiermonnikoog?

En? Ben je al helemaal om? Schiermonnikoog is een prachtig eiland om te bezoeken. Of het nu voor een dagje is, een weekend of een langere vakantie. Je krijgt geen genoeg van alles wat Schiermonnikoog te beiden heeft.

Heb je vragen over alles wat je kunt doen op dit eiland, specifieke bezienswaardigheden of vragen over het overnachten op Schiermonnikoog? Welke vraag je ook hebt, we helpen je graag verder. Neem contact op via onderstaande button. Veel plezier met je dagje op Schiermonnikoog!

Contact opnemen